eX, a Kia to daje metalik gratis? :lol: FYI + 2 tysiące PLN :wink:
Co z tą Octavią ?? (OIII, Tour II FL...)
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez _tm_No i bagażnik nadający się na mniejsze zakupy w hipermarkecie, a nie wyjazd z rodziną na wakacje .
Komentarz
-
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Zamieszczone przez loydNie no - Panowi.
Z całym szacunkiem, ale Yeti wygląda jak taki "pół" SUV, a sportage jednak wygląda jak SUV :diabelski_usmiech
Komentarz
-
Zamieszczone przez loydZ całym szacunkiem, ale Yeti wygląda jak taki "pół" SUV, a sportage jednak wygląda jak SUV
Może nie śmiećmy już w tym wątku. Każdy ma swoje racje ale jest jeszcze racjonalność a ja jeśli miałbym wydać takie pieniądze na samochód to na 100% nie byłby on koreański.
Komentarz
-
-
kopytqo, skoro FL OII był już jakiś czas temu, z pewnością OIII już dawno jest gotowa i testowana.
Jestem też prawie pewien że pracownicy najwyższegio szczebla SAP już ją widzieli.
Trzy lata temu miałem okazję rozmawiać dłużej z kimś "wysokim" z SAP i opowiadał że Skoda oddział pepiczki zaprosili ich na prezentację aut przyszłości. Przy wejściu do mocno strzeżonego budynku odbyło się zdanie telefonów i oglądali wizje przyszłości według Skody. Podobno to co jeździ na ulicach jest mooocno przestarzałe. Jak wtedy usłyszałem o reflektorach głównych z przodu na ledach w Skodzie to nie bardzo chciało mi się w to wierzyć.
Jednak za jakiś czas pracownik KT (VW) powiedział mi że widział już nowego Phaetona którego jeszcze nie ma, a było to ponad rok temu.
Więc OIII jest już raczej skończona a wcale bym się nie zdziwił jakby zaczynali projektować FL dla OIII
Komentarz
-
-
Moim zdaniem Skoda ma problem z ladnym spasowaniem przodu samochodu z jego tylem.
Przyklady:
- Yeti
Bardzo ladny przod, beznadziejny tyl
- Octavia
Bardzo ladny przod, srednio ladny tyl
- Fabia
Calkiem ladny przod, kiepski tyl
- Superb
I tu jest jedyny wyjatek.
Ladny przod i tyl, ale autko z wyglady troche takie "rozlazle"
Komentarz
-
-
Panowie, przenieście proszę przepychanki nt "ktory ma ladniejszego......samochoda" do "swojego tematu ;-)
Adi20: Myślę, że możesz mieć rację. Jak już pisałem wprowadzanie do sprzedaży OII z przed liftu, w chwili gdy OII FL jest wciąż w sprzedaży jest ze wszech miar nielogiczne. Przecież te samochody są technicznie takie same !!! nawet środek jest po lifcie. Tylko dzięki sprawnemu marketingowi skody będą przepychanki na forum z cyklu "który lepszy" albo ze Tour II jest lamerski/dla biedaków/nie dżezi/ nie glamour.....
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez notsureRaczej coś tańszego będą chcieli upchać na rynek (jako konkurenta Dacii) np. Felicia:
http://www.auto.cz/spy-photos-skoda-...alldrive-53395
Skoro Felicja ma być pozycjonowana pomiędzy Fabią a Octavią to Czesi muszą się troszkę wysilić a jednocześnie zastanowić się nad sensem takiego działania.
Czy to będzie segment aut małych (jak Fabia) czy kompaktowych (jak Octavia)?
Pierwszy samochód na nowej płycie podłogowej VW na której powstanie Golf 7 i Octavia III to ma być nowe Audi A3 (premiera prawdopodobnie koniec 2011r.)
Myślę, że Octavia III pojawi się w 2012 roku, więc to już niedługo 8)
Komentarz
-
Komentarz